Newsflash
Știri

Romfilatelia pune în circulaţie un timbru cu portretul Anei Aslan

de Dorina Novac - apr. 4 2023
Romfilatelia pune în circulaţie un timbru cu portretul Anei Aslan

Romfilatelia a lansat emisiunea comună de mărci poștale România-Armenia, Ana Aslan „și elixirul tinereții” în prezența ministrului de externe Bogdan Aurescu și a omologului armean Ararat Mirzoyan,.

Moderatorul conferinței, directorul de protocol Sandra Gătejanu, a invitat directorul general Romfilatelia, Cristina Popescu, să prezinte elementele emisiunii filatelice comune.

ana aslan

„Timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, a cărui machetă a fost realizată de Romfilatelia, o ilustrează pe Ana Aslan la maturitate. Grafica timbrului include în conceptul său, în asociere cu portretul personalității de excepție, Ana Aslan, un buchet simbolic de muguri, cunoscuți ca germeni de întinerire permanentă a naturii. Se induce în mentalul privitorului similitudinea cu medicamentele create de Ana Aslan, menite să păstreze tinerețea umană. Timbrul cu valoarea nominală de 11 lei redă portretul Anei Aslan din tinerețe, pictură în ulei de Jean Alexandru Steriadi, selectată de Poșta Armeană la realizarea machetei timbrului propriu. Figura personajului respiră tinerețe și optimism”, a precizat directorul general Romfilatelia.

Citește și: Proiect pentru celebrarea a 125 de ani de la naşterea prof. dr. Ana Aslan

La finalul alocuțiunii, Cristina Popescu a mulțumit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe din România, ai Ambasadei Republicii Armenia în România, colegilor de la Administrația Poștală Armeană – HayPost și reprezentanților Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni comune de mărci poștale.

A urmat ceremonia de lansare a emisiunii filatelice comune România-Armenia, cei doi miniștri de externe fiind invitați să dezvelească și să semneze panoul filatelic, o promisiune de neuitare a personalității de marcă, Ana Aslan.

„Cum timbrul ne duce în lume și aduce lumea în casa noastră, de acum, Ana Aslan, apreciată atât de români, cât și de armeni, va rămâne în casele și inimile noastre, dar și în patrimoniul filatelic mondial”, se arată într-un comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe