Newsflash
Știri

România trimite Tunisiei vaccinuri anti-COVID și materiale sanitare

de Dorina Novac - aug. 9 2021
România trimite Tunisiei vaccinuri anti-COVID și materiale sanitare

Aproximativ 180.000 de doze de vaccin AstraZeneca, teste antigen precum și materiale sanitare vor fi transportate de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române în Tunisia, pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

materiale sanitare

Potrivit sursei citate, țara noastră se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

„Dozele de vaccin vor fi transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC”, transmite MApN.

Materialele sanitare donate constau în măști FFP2 și FFP3, măști chirurgicale și teste antigen.

De asemenea, o echipă medicală formată din 13 cadre medicale, cinci medici și opt asistenți medicali, se va deplasa în această țară pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe