Newsflash
REUNIUNI

REMISIA, ţinta tratamentului artritei reumatoide?

de Cristina GHIOCA - oct. 18 2019
REMISIA, ţinta tratamentului artritei reumatoide?

Remisia este considerată Sfântul Graal al tratamentului în artrita reumatoidă, însă dovezile actuale arată că obţinerea unei activităţi scăzute a bolii ar putea fi o ţintă terapeutică mai realistă, a subliniat prof. dr. Daniel Aletaha (Austria). Până la atingerea ţintei terapeutice dorite, tratamentul trebuie ajustat măcar o dată la trei luni.
Totodată, evaluarea activităţii bolii ar trebui documentată regulat: lunar, la persoanele cu activitate crescută sau moderată a afecţiunii, și o dată la trei-șase luni la cele cu activitate scăzută sau aflate în remisie.
Deși există un consens asupra definiţiei remisiunii – absenţa manifestărilor clinice ale bolii sau oprirea evoluţiei acesteia –, este necesară o definiţie mai precisă a acesteia, în vederea standardizării evaluării pacienţilor atât în studiile clinice, cât și în practica medicală curentă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe