Newsflash
Știri

Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, de 10 ori mai mică decât în UE

de Dorina Novac - feb. 14 2020
Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, de 10 ori mai mică decât în UE

Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale este de cel puţin zece ori mai mică decât în orice altă ţară din Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a participat, azi, la forumul organizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. În cadrul evenimentului, el a vorbit și despre prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992.

Alexandru Rafila la forumul
Alexandru Rafila, la forumul organizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

 

„Discutăm despre una dintre problemele care ar trebui să fie cu adevărat preocupante pentru sistemul de sănătate publică din ţara noastră aşa cum este tratată şi la nivel internaţional şi este una dintre condiţiile esenţiale privind siguranţa pacientului să putem să controlăm circulaţia bacteriilor multirezistente şi să prevenim în măsura posibilului infecţiile produse de bacteriile multirezistente”, a spus Alexandru Rafila.

De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie a amintit că anul acesta România va avea prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992, însă spitalele clinice nu au secţii şi compartimente de microbiologie. Potrivit lui, aceștia ar putea să nu aibă unde să lucreze, în condiţiile în care discutăm despre o prioritate de sănătate publică, scrie Agerpres.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe