Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Educaţia în domeniul sănătăţii este cheia pentru o viaţă lungă

de Magdalena Tănăsescu - apr. 8 2024
Rafila: Educaţia în domeniul sănătăţii este cheia pentru o viaţă lungă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că sănătatea proprie şi a celor dragi este valoarea cea mai de preţ, iar această valoare trebuie apărată şi îmbunătăţită permanent.

 

Afirmația a fost făcută cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, sărbătorită în fiecare an la data de 7 aprilie. 

„Dragi români, în ziua internaţională dedicată sănătăţii trebuie să reflectăm la modul în care acţionăm, pentru ca valoarea cea mai de preţ, sănătatea proprie şi a celor dragi, să fie apărată şi îmbunătăţită! Într-o lume în continuă schimbare, în care provocările la adresa sănătăţii sunt tot mai complexe, este esenţial să ne concentrăm eforturile în direcţia accesului mai bun la servicii medicale de calitate apropiate de cetăţeni. Îndemn pe fiecare să-şi asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăţi şi să o promoveze prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Prevenţia rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor, iar educaţia în domeniul sănătăţii este cheia pentru o viaţă lungă şi sănătoasă”, a scris Rafila, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, instituția pe care o conduce investeşte „masiv” în infrastructura medicală, în digitalizare şi în formarea profesională a personalului medical.


Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe