Pe 10 martie 2025, a fost semnalată potențiala prezență a bacteriei Pseudomonas aeruginosa în rețeaua interioară de apă a Spitalului de Pediatrie din Ploiești, a anunțat Apa Nova.
În urma acestei constatări, echipa Apa Nova a demarat verificările necesare și a recoltat probe din mai multe puncte, inclusiv de la branșamentul care deservește Spitalul de Pediatrie din Ploiești.
De asemenea, au fost recoltate probe din zonele din amonte și aval de acest branșament, Apa Nova repetând operațiunea pe 11 martie a.c., se arată într-un comunicat de presă.
Analizele efectuate până acum nu au indicat prezența bacteriei în apa din sistemul public de alimentare cu apă. Rezultatele finale ale rapoartelor de analiză (atât pentru rețeaua interioară a spitalului, cât și cele din rețeaua publică) vor fi disponibile pe 13 martie, fiind necesar un interval de 72 de ore de la recoltarea acestora, a mai transmis Apa Nova.
Toate analizele de laborator efectuate în zona de distribuție care alimentează și Spitalul de Pediatrie, realizate până în data de 12 martie 2025, confirmă potabilitatea apei furnizate prin sistemul public de alimentare. Totodată, Apa Nova menționează că indicatorul „pseudomonas aeroginosa” / „pioceanic” nu este specific pentru apa potabilă.
Pentru a preveni orice risc, Apa Nova a pus la dispoziția Spitalului de Pediatrie, încă din 10 martie, o cisternă mobilă cu apă potabilă și a recomandat luarea de măsuri pentru intrarea în conformitate în ceea ce privește întreținerea rețelei interioare a instituției.
Deși responsabilitatea operatorului asupra calității apei se oprește la limita branșamentului, compania Apa Nova a transmis și că în acest context colaborează cu Spitalul de Pediatrie din Ploiești și cu DSP Ploiești pentru ca apa furnizată pacienților să fie conformă.
Apa Nova va reveni cu informații suplimentare imediat ce rezultatele finale ale analizelor de laborator vor fi disponibile.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe