Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proiect PSCD pentru identificarea rolului microbiotei în depresie

de Magdalena Tănăsescu - mai 22 2024
Proiect PSCD pentru identificarea rolului microbiotei în depresie

Laboratorul de neurobiologie din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” derulează un proiect PSCD ce vizează identificarea rolului microbiotei în depresie.

Este vorba de un proiect din cadrul Planului sectorial de cercetare-dezvoltare (PSCD), iar specialiștii institutului au participat, în perioada 11-18 mai a.c., la cursul avansat ”Microbiota and the Brain”, desfășurat la Veneția, în Italia. 

 

„Cursul a fost organizat de Neuroscience School of Advanced Studies din Londra, sub coordonarea profesorului doctor John Cryan, University College, Cork - Irlanda. Tema cursului a fost «Rolul microbiotei în neurodezvoltare, imunitate, neuroinflamație, bolile neuronale psihice (depresia) și bolile neurodegenerative». Evenimentul a reunit 50 de participanți din întreaga lume, fiind un curs interactiv ce a permis dezvoltarea relațiilor interpersonale și a colaborării”, se menționează într-un anunț al institutului. 

 

În urma participării la această instruire au fost deschise colaborări importante pentru inițierea de viitoare proiecte internaționale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe