Newsflash
Internaționale

Primul vaccin oral împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 2 2021
Primul vaccin oral împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2

Un preparat cu administrare orală ar putea fi inclus în studiile clinice în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Noul vaccin împotriva COVID-19 este dezvoltat de Orovax Medical, o iniţiativă comună a companiei Oramed (Israel și SUA) și a companiei Premas Biotech (India), conform Business Insider. Vaccinul ar putea fi administrat chiar la domiciliu, crescând complianţa pentru vaccinare, fiind și mai ușor de distribuit, deoarece livrarea ar putea fi efectuată în condiţii normale de refrigerare, dozele putând fi depozitate ulterior chiar la temperatura camerei.

        „Un vaccin oral împotriva COVID-19 ar elimina obstacolele în distribuirea rapidă, la scară largă, având potenţialul de a le permite oamenilor să își administreze ei înșiși vaccinul la domiciliu (...) Deși administrarea facilă este critică pentru accelerarea ratelor de inoculare, un vaccin oral ar putea deveni chiar mai valoros în cazul în care vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi recomandat anual, precum cel antigripal”, a declarat Nadav Kidron, CEO al Oramed în cadrul unei conferinţe de presă.


Notă autor:

https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210324/clinical-trials-planned-for-oral-covid-19-vaccine

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe