Newsflash
Știri

Primul jalon al României din PNRR, componenta Sănătate, a fost aprobat

de Florentina Ionescu - dec. 30 2021
Primul jalon al României din PNRR, componenta Sănătate, a fost aprobat

Ministerul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila a realizat, conform graficului stabilit, primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - componenta Sănătate.

Ministrul Sănătății, prof dr. Alexandru Rafila, a aprobat prin Ordin al ministrului Manualul centrelor comunitare integrate. Acest manual reprezintă jalonul M366 din PNRR și a fost deja publicat în Monitorul Oficial, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

asistent medical manual PNRR
Imagine de Matthias Zomer de la Pexels
 

 

Manualul centrelor comunitare integrate stabilește metodologia de înființare și avizare, precum și criteriile de prioritizare a centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanțare al acestora.

Documentul prevede înființarea a 200 centre comunitare integrate până în anul 2025. Aceste centre vor asigura servicii medicale împreună cu servicii sociale și educaționale, în special pentru grupurile identificate aparținând populației vulnerabile preponderent din mediul rural.

În prezent, la nivel național își desfășoară activitatea 1822 asistenți medicali comunitari și 463 mediatori sanitari. Aceștia furnizează servicii de asistență medicală comunitară pentru populația aparținînd grupurilor vulnerabile, în special urmărirea gravidei și a copilului cu vârsta de 0-1 an, sau derularea campaniilor de vaccinare, potrivit sursei menționate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe