Newsflash
ACTUALITATE Știri

Primele competenţe în Medicina adicţiei vor fi obţinute la început de 2025

de Cristina GHIOCA - nov. 29 2024
Primele competenţe în Medicina adicţiei vor fi obţinute la început de 2025

În ianuarie 2025 se va încheia primul ciclu de obţinere a competenţei în Medicina adicţiei și tot atunci se deschide cea de-a doua serie pentru obţinerea acestui atestat, a anunţat dr. Ovidiu Alexinschi în cadrul Forumului Psihiatru.ro.

Evenimentul a avut loc în 16 noiembrie, la București și a fost organizat de MedicHub și Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS). Cu o durată de un an, atestatul este împărţit în zece module teoretice cu seminarii și studii de caz (câte unul pe lună) și două stagii practice (o săptămână pe lună, timp de două luni). 

Desfășurat prin Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, programul de studii complementare se adresează cu prioritate specialităţilor Psihiatrie, Psihiatrie pediatrică, Medicină de urgenţă, Medicină internă, însă se pot înscrie și medici din alte specialităţi, mai puţin Medicina de familie. În viitor, însă, atestatul ar putea deveni disponibil și acestora, a anunţat doctorul Alexinschi. Programul se desfășoară în București și Iași, iar înscrierile pentru a doua serie au început în 15 noiembrie și se finalizează în 6 decembrie. 

Carte și posibil suport de curs

Un suport de curs pentru acest atestat îl poate constitui și „Compendiul de Medicina adicţiei”, apărut recent pe piaţă, a precizat dr. Ovidiu Alexinschi. De altfel, lansarea acestuia a avut loc în cadrul Forumului Psihiatru.ro, a cărui temă a fost „Sănătate mintală și adicţii”. 

„Forumul de anul acesta a fost axat pe adicţii, aceasta și datorită apariţiei «Compendiului de Medicina adicţiei». Pornind de la această temă, am hotărât că este foarte bine să o discutăm și în cadrul unui eveniment pentru multă lume, pentru că nu toţi psihiatrii au ajuns să citească această carte sau să intre în programul de obţinere a competenţei știinţifice [de Medicina adicţiei]. Așa că programul, cel puţin în două sesiuni, s-a bazat pe cei care au contribuit la Compendiu”, a declarat prof. dr. Doina Cosman, președinta ARPS, pentru Viaţa Medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe