Newsflash
Știri

Prima prelevare de organe din acest an, la SCJU Târgu-Mureș

de Dorina Novac - feb. 4 2022
Prima prelevare de organe din acest an, la SCJU Târgu-Mureș

Mai multe echipe de medici din Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj-Napoca au prelevat ficatul şi rinichii unui pacient aflat în moarte cerebrală, aceasta fiind prima prelevare de organe din acest an la SCJU Târgu-Mureş.

SCJU Targu Mures

„În cursul nopţii trecute, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş”, au anunțat reprezentanții spitalului.

Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI în urma unui accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

„Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, fiind una dintre cele mai dificile misiuni de prelevare, deoarece a fost un pacient instabil, precum şi ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV-2”, au menționat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş.

În cursul anului 2021, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş au avut loc şapte prelevări de organe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe