Newsflash
Știri

Președinte CNCAV: infectările cu Delta au crescut de 5 ori în ultimele 8 săptămâni

de L. Budin - iul. 27 2021
Președinte CNCAV: infectările cu Delta au crescut de 5 ori în ultimele 8 săptămâni

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă a declarat că situaţia cazurilor confirmate cu varianta Delta la nivel naţional arată o creştere de 5 ori în ultimele 8 săptămâni.

În săptămâna 29 au fost confirmate 127 de noi infectări cu această variantă virală - cu 26 mai multe faţă de săptămâna precedentă, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de Agerpres.

Valeriu Gheorghița

Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21 la peste 6,8% în săptămâna 29. Deci, ceea ce am observat este o creştere de circa cinci ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă virală Delta în ultimele opt săptămâni. Mai mult decât atât, din procentul secvenţierilor efectuate în ultima săptămână, 56%, deci mai mult de jumătate dintre ele, au avut ca rezultat variantă virală Delta, comparativ cu săptămâna precedentă, săptămâna 28, în care, din totalul secvenţierilor efectuate, doar 33% au avut ca rezultat varianta Delta”, a declarat președintele CNCAV.

În acest moment, există 15 judeţe în care au fost identificate cazuri de infecţie cu variantă virală Delta, cele mai multe în municipiul Bucureşti - 31 de cazuri, în judeţul Argeş - 23 de cazuri, Ilfov - 19 cazuri şi Bacău - 17 cazuri.

S-au înregistrat şi cinci decese cauzate de infecţia cu varianta virală Delta, ultimul la un bărbat de 56 de ani din judeţul Olt, cu condiţii medicale preexistente. Toate cele cinci cazuri de deces, din păcate, erau persoane nevaccinate”, a spus șeful CNCAV.

Din cele 127 de cazuri confirmate ca fiind infectate cu variantă Delta, 15 sunt la persoane vaccinate (12% din cazuri), şi doar 13 persoane aveau schema de vaccinare completă.

Deci, în continuare putem spune că procentul celor care dezvoltă infecţie SARS-CoV-2 şi care au fost vaccinați este foarte mic la momentul actual”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe