Newsflash
Știri

Premieră la SCJ Mureș: intervenție într-o malformație congenitală extrem de rară

de L. Budin - aug. 9 2021
Premieră la SCJ Mureș: intervenție într-o malformație congenitală extrem de rară

Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat efectuarea unei intervenţii medicale în premieră, într-o malformaţie congenitale extrem de rară, denumită Sindromul Zinner.

Această intervenţie este o premieră în Clinica de Urologie din Târgu Mureş şi, probabil, una dintre puţinele efectuate în România pentru această patologie, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții clinicii. 

interventie-mures
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean Mureș

 

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată pe cale laparoscopică.

Un pacient tânăr, 27 de ani, cu o malformaţie congenitală multiplă, extrem de rară (0,02%), denumită Sindrom Zinner (lipsa unui rinichi, chist de veziculă seminală şi obstrucţie de canal deferent), asociată în cazul de faţă cu o localizare în pelvis a testiculului şi un diverticul imens al vezicii urinare, care îi provocau multiple disfuncţii, soldate, în final, cu retenţie completă de urină”, a arătat, într-o postare pe Facebook, dr. Ciprian Todea, medic specialist urolog.

Operaţia de excizie a organelor dezvoltate anormal şi de reconstrucţie a vezicii urinare au reprezentat o adevărat provocare medicală.

Vreau să felicit și să mulțumesc întregii mele echipe, precum și tuturor colegilor de pe secția ATI, alături de care, zi de zi, ne străduim să facem tot ce putem mai bine pentru pacienții noștri! Răbdarea, profesionalismul și perseverența lor nu are limite și pentru asta mă consider norocos să lucrez alături de ei!”, a mai arătat doctorul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe