Newsflash
Știri

Plângere la DNA contra ministrului Sănătății

de L. Budin - nov. 9 2022
Plângere la DNA contra ministrului Sănătății

Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, anunță că depune o plângere la DNA împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Deputatul Emanuel Ungureanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi, 9 noiembrie, depune la DNA o plângere împotriva lui Alexandru Rafila și a mai multor funcționari din Ministerul Sănătății, pentru lipsa normelor metodologice de aplicare a legii privind infecțiile nosocomiale.

DNA
Sursă foto: Facebook Direcția Națională Anticorupție

 

Astăzi, voi depune la DNA, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a funcționarilor din Ministerul Sănătății pentru că, în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile emise de Parlamentul României”, a scris Emanuel Ungureanu.

Alexandru Rafila este acuzat că nu a răspuns unei întrebări transmisă în scris și formulată de deputat, prin care i se cerea să transmită, în regim de urgență, Hotărârea de Guvern prin care au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Legii nr. 3/2021 privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile medicale și din centrele rezidențiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate, precum și HG prin care au fost aprobate modalitățile de finanțare a unităților medicale și a pregătirii personalului care își desfășoară activitatea direct în prevenirea IAAM sau în programele de utilizare judicioasă a antibioticelor. Ministrul mai era rugat să transmită ordinul ministrului Sănătății prin care au fost aprobate componența nominală a Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, precum și regulamentul său de organizare și funcționare.

Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 inițiată de Tudor Pop, Adrian Wiener și subsemnatul, care se referă la combaterea infecțiilor nosocomiale, Rafila și alți funcționari din ministere ar fi prevenit zeci de morți evitabile!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.

El va invoca în plângere și încălcarea articolul 297 din Codul Penal.

Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanță de 21 de milioane de euro cu OMS și pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel”, a continuat deputatul.

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe