Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită

Viața Medicală
L. Budin vineri, 4 noiembrie 2022, ora 15:21

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită, în contextul unei epidemii puternice, care afectează mai mult ţări europene.

Anunțul a fost făcut de companiile farmaceutice AstraZeneca şi Sanofi, producătoare ale medicamentului, informează AFP și Agerpres.

bebe-bronsiolita

Comisia europeană a aprobat acest tratament „pentru prevenirea infecţiilor cu virusul respirator sinciţial (VRS) la bebeluşi”, a precizat grupul francez Sanofi într-un comunicat.

Deocamdată nu există un vaccin împotriva acestei boli, aflată în prezent la originea unei epidemii de o amploare fără precedent în ultimii ani în Franţa şi în alte ţări europene.

Nirsevimab, comercializat sub denumirea Beyfortus, împiedică declanșarea bronşiolitei. E un tratament pe bază de anticorpi de sinteză care furnizează organismului în mod direct armele pentru lupta împotriva bolii.

Autorizarea acestui tratament marchează o premieră importantă în lupta pentru combaterea bronşiolitei, chiar dacă nu va fi distribuit suficient de rapid pentru a influenţa epidemia din acest sezon.

Beyfortus va fi disponibil pentru sezonul 2023 de bronşiolită, a precizat Sanofi.

Este primul medicament capabil să prevină formele grave de boală în rândul bebeluşilor. Un alt tratament preventiv, produs de AstraZeneca, există deja, dar este indicat doar pentru copiii cu risc sau prematuri.

Alte tratamente urmează să fie apară pe piață. Circa 30 de tratamente - vaccinuri sau anticorpi monoclonali – se află în prezent în faza de studiu clinic, potrivit unei informări publicate în vara aceasta de Lancet Infectious Diseases.

Și compania americană Pfizer a anunţat rezultate pozitive pentru un vaccin anti-VRS.

Celule cerebrale umane implantate la șoareci ajută la studiul tulburărilor psihice

Etichete: autorizare uniunea europeana tratament preventiv bronsiolita epidemie in europa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC