Newsflash
Știri

Pacient confirmat ieri cu noul coronavirus, la Spitalul Floreasca

de Florentina Ionescu - mar. 24 2020
Pacient confirmat ieri cu noul coronavirus, la Spitalul Floreasca

Ieri, 23 martie, la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23 martie, potrivit unui comunicat de presă, iar pacientul a fost transferat apoi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Spitalul de Urgenta Floreasca

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a celor din personalul medical și a testării lor ulterioare.

 În acest moment, în urma acestei măsuri, se află în izolare la domiciliu 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar. Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.


Notă autor:

Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe