Newsflash
Cultură Evenimente Știri

Oradea: expoziţie foto a lui Thurzó Zoltán, pianist pe Everest

de L. Budin - iun. 6 2023
Oradea: expoziţie foto a lui Thurzó Zoltán, pianist pe Everest

Pianistul orădean Thurzó Zoltán îşi va prezenta, marţi, 13 iunie, prima sa expoziţie fotografică personală intitulată „Imn la Înălţime”, ilustrând călătoria sa de trei săptămâni prin Nepal.

Călătoria a făcut parte din proiectul de muzică clasică marca Guinness World Record intitulat „Anthem on the Hights - Imn la Înălţime”. 

Expoziţia «Imn la Înălţime» este o călătorie fotografică care dezvăluie locaţii superbe, stări şi scene de viaţă vor fi disponibile pentru vizionare în ordine cronologică. Cei interesaţi vor putea participa în mod virtual la cel mai frumos tur de drumeţie pe jos în munții Himalaya, de la Kathmandu până la tabăra de bază a Muntelui Everest, al cărui punct culminant a fost concertul meu de pian susţinut la cea mai mare altitudine posibilă din lume, în istoria Everestului”, a anunţat pianistul, într-un comunicat preluat de Agerpres.

National Geographic clasează acest traseu (Everest Base Camp Trek) drept una dintre cele mai frumoase 15 drumeţii din lume.

Expoziţia va fi vernisată pe 13 iunie 2023, ora 17.00, la Filarmonica de Stat Oradea, în prezenţa artistului şi a fotografului multiplul premiat internațional Ovi D. Pop.

Thurzó Zoltán a reușit să se înscrie de două ori în Cartea Recordurilor, cu concertul la cea mai mare altitudine pe Muntele Everest şi cu cel mai lung concert-maraton din lume, de 130 de ore.

Muzicianul a interpretat la 13 iunie 2022, pe platoul de deasupra lumii, 28 de imnuri de stat şi alte 34 de piese din muzica clasică. A cântat în total două ore la 5.325 de metri altitudine. Iar după cinci luni a doborât şi recordul mondial cu cel mai lung concert-maraton din lume.

Pianistul se pregătește intens să doboare un nou record mondial din domeniul pianului, anume cel mai mare număr de bătăi pe o clapă într-un minut. El vrea să depăşească recordul anterior de 824 bătăi pe o clapă într-un minut şi să ajungă la 850, chiar 860 de bătăi pe minut.

Prin proiectele sale, intenționează să strângă banii necesari ca să edifice la Oradea un Muzeu al Muzicii. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Expo Foto - Imn la Înălțime

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe