Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

OMS: infectările cu SARS-CoV-2 rămân o urgenţă la nivel global

de L. Budin - oct. 21 2022
OMS: infectările cu SARS-CoV-2 rămân o urgenţă la nivel global

Deşi numărul cazurilor de infectare în anumite părţi ale lumii este în scădere, statele trebuie să continue vaccinarea persoanelor vulnerabile, spune reprezentanții OMS.

La aproape trei ani de la declararea pandemiei, reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) consideră că infectările cu SARS-CoV-2 rămân o urgenţă la nivel global, informează Reuters și Agerpres

lume-masca

OMS a arătat că, deşi numărul cazurilor de infectare în anumite părţi ale lumii este în scădere, statele trebuie în continuare să îşi menţină vigilenţa şi să facă eforturi pentru vaccinarea persoanelor celor mai vulnerabile.

Deşi percepţia publică este aceea că pandemia s-a încheiat în unele părţi ale lumii, ea rămâne un eveniment de sănătate publică care continuă să afecteze negativ şi intens sănătatea populaţiei lumii”, a declarat comitetul OMS.

Comitetul a remarcat că, în pofida faptului că numărul deceselor săptămânale este la cel mai scăzut nivel înregistrat de la începutul pandemiei, acesta rămâne în continuare ridicat comparativ cu alte virusuri.

Această pandemie ne-a mai luat prin surprindere înainte şi poate foarte bine s-o facă din nou”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comitetul de urgenţă al OMS a declarat pentru prima dată epidemia de COVID-19 drept urgenţă de sănătate publică de interes internaţional la data de 30 ianuarie 2020. O astfel de măsură poate contribui la accelerarea cercetării, a finanţării şi a măsurilor de sănătate publică la nivel internaţional pentru a limita răspândirea unei boli.

Produsele pentru îndreptarea părului, risc crescut de cancer uterin

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe