Newsflash
Internaționale

OMS: COVID-19 nu mai este o urgență sanitară mondială

de Dorina Novac - mai 8 2023
OMS: COVID-19 nu mai este o urgență sanitară mondială

COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală, a anunţat vineri OMS, un pas important către sfârşitul pandemiei care s-a soldat cu peste 6,9 milioane de victime.

„Comitetul de Urgenţă s-a întrunit pentru cea de-a 15-a oară şi mi-a recomandat să declar sfârşitul urgenţei de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare. Şi astfel, cu multă speranţă, declar sfârşitul COVID-19 ca urgenţă de sănătate globală” a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comitetul de Urgenţă al OMS a anunţat că infecţiile COVID-19 reprezintă cel mai ridicat nivel de alertă în urmă cu peste 3 ani, la 30 ianuarie 2020. Acest statut a contribuit la concentrarea atenţiei comunităţii internaţionale asupra acestei ameninţări pentru sănătate şi a ajutat la întărirea cooperării pentru obţinerea de vaccinuri şi identificarea de tratamente, scrie Agerpres.

Citește și: Noutăți despre COVID-19

Ridicarea acestui statut de urgenţă de sănătate globală reprezintă un semn al progresului reuşit de lume în aceste domenii, însă COVID-19 rămâne printre noi, chiar dacă nu mai reprezintă o urgenţă, conform OMS.

Rata mortalităţii a scăzut de la vârful de peste 100.000 de decese pe săptămână în ianuarie 2021, la doar puţin peste 3.500 în cursul săptămânii trecute, conform datelor OMS.

„Însă acest lucru nu înseamnă că COVID-19 nu mai reprezintă o ameninţare globală pentru sănătate”, a mai precizat Ghebreyesus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe