Newsflash
Internaționale

OMS: absența exercițiilor fizice sporește cazurile de boli cronice

de L. Budin - oct. 20 2022
OMS: absența exercițiilor fizice sporește cazurile de boli cronice

Milioane de oameni nu fac suficientă mișcare, iar acest fenomen ar putea avea consecințe devastatoare în anii următori, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În intervalul 2020 - 2030, circa 500 de milioane de persoane din lumea întreagă ar putea suferi de boli cardiace, obezitate, diabet, depresie, demenţă şi alte afecţiuni cauzate de absenţa exerciţiilor fizice, a anunţat OMS într-un raport citat de dpa și Agerpres.

zi-bicicleta

OMS recomandă cel puţin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru persoanele adulte, cu scopul de a preveni apariţia unor astfel de boli.

Însă peste un sfert (27,5%) din populaţia lumii nu respectă recomandarea respectivă. Fenomenul este de două ori mai grav în ţările cu venituri mari (36,8%), comparativ cu ţările cu venituri mici (16,2%).

Tratamentele medicale de care vor avea nevoie cei 500 de milioane de oameni care riscă să se îmbolnăvească din cauza absenţei exerciţiilor fizice vor costa omenirea aproximativ 27 de miliarde de dolari, a precizat Fiona Bull, directoarea departamentului de activitate fizică din cadrul OMS. Suma ar putea fi folosită pentru a pregăti 100 de milioane de medici, a mai adăugat ea.

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara Butonul Roşu, salvatoare de vieți

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe