Newsflash
Știri

OMS a donat României 200 de concentratoare de oxigen

de L. Budin - nov. 5 2021
OMS a donat României 200 de concentratoare de oxigen

Din lotul oferit de OMS, 180 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite imediat către spitale, iar 20 vor rămâne pentru cereri de urgenţă, a informat șeful DSU, Raed Arafat.

Concentratoarele au sosit țară în noaptea de joi spre vineri, informează Agerpres.

oxigen-spital

În ultima perioadă, am primit suport de la prieteni, de la ţări din cadrul Uniunii Europene, din afara Uniunii Europene, pentru lucruri care lipsesc în acest moment. Una dintre cele mai importante probleme a rămas cea a concentratoarelor de oxigen şi suportul pentru creşterea capacităţii de livrare de oxigen”, a declarat Raed Arafat, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Concentratoarele donate vor constitui un sprijin major pentru spitale şi serviciile de urgenţă, a subliniat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe