Newsflash
ACTUALITATE Știri

O nouă operație de transplant cardiac la Spitalul Clinic de Urgență București

de Florentina Ionescu - nov. 7 2023
O nouă operație de transplant cardiac la Spitalul Clinic de Urgență București

Săptămâna trecută, echipa Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF „Carol Davila” de la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) a realizat o nouă operație de transplant cardiac.

Acesta este al cincilea din acest an și al nouălea de la reluarea acestei activități la Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB), în anul 2022, se arată pe o rețea socială. 

Prelevarea multiorgan a avut loc la SCUB și de pregătirea donatorului s-a ocupat echipa Clinicii ATI condusă de conf. dr Liliana Mirea. Donatorul în vârstă de 37 de ani, în moarte cerebrală, a fost victima unui traumatism. 

Cordul a fost prelevat de prof. dr. habil. Horațiu Moldovan împeună cu dr. Silvia Preda și dr. Sabina Safta, asistați de as. șefă Florența Bibiloiu. Cel care a primit cordul (receptorul) a fost un bărbat de 40 de ani cu cardiomiopatie dilatativă, aflat în insuficiență cardiacă severă, diagnosticat și pregătit de dr. Claudia Nica, care a asigurat și monitorizarea ecocardiografică transesofagiană peroperatorie. 

Operația de transplant a fost realizată de prof. dr. habil. Horațiu Moldovan, asistat de dr. Cristian Voica, dr. Aida Badea, dr. Alexandru Zăman, dr. Mihai Iamandi și as. instrumentistă Mihaela Bușilă. 

La ATI a fost dr. Mihai Cacoveanu, circulația extracorporală și protecția cordului transplantat fiind asigurată de Cristina Condrache și Giuliana Chirilă, asistate de Victor Pavel. Receptorul are în prezent o evoluție favorabilă. 

„Mulțumim Managementului SCUB și Agenției Naționale de Transplant pentru întreg suportul logistic!”, au transmis reprezentanții secției de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/ccvscub

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe