Newsflash
Apariții editoriale

Noutăți la MedicHub

de Redacția Viața Medicală - ian. 7 2022
Noutăți la MedicHub

Cele mai recente numere ale periodicelor ediate de MedicHub vă aduc informații de actualitate.

Urgenţele și imagistica

Cel mai recent număr digital al revistei Practica Veterinară.ro* aduce în discuţie „Urgenţele și imagistica”, aceasta fiind, de altfel, și tema ediţiei. În paginile jurnalului știinţific regăsiţi titluri precum: „Protocol de triaj pentru preluarea urgenţelor veterinare”, „Aspecte clinice și imagistice în osteopatia hipertrofică la câine și pisică” sau „Managementul hipercalcemiei la pacienţii critici”.

coperta Practica Veterinara.ro

Sarcina cu risc ridicat

Ultimul număr din 2021 al revistei Ginecologia.ro** are ca temă „Sarcina cu risc ridicat”, însă, în sumarul jurnalului se află și titluri precum: „Provocări ale reproducerii în timpul pandemiei de COVID-19”, „Actualităţi asupra ghidurilor internaţionale privind screeningul cancerului” sau „Impactul fetal și neonatal al metodelor de diagnostic și al chimioterapiei în sarcină la gravidele cu afecţiuni oncologice cervicale”.

coperta Ginecologia.ro

Aspecte clinice în practica psihiatrică

Ediţia 4/2021 a revistei Psihiatru.ro*** are ca temă „Aspecte clinice în practica psihiatrică” și abordează subiecte extrem de interesante pentru specialiști. Enumerăm câteva dintre acestea: „Redefinirea indicatorilor spitalicești pentru psihiatrie”, „Centralitatea pandemiei de COVID-19 ca eveniment traumatizant la studenţii mediciniști”, „Strategiile de coping și funcţionarea globală în depresia majoră” sau „Dificultăţi în diagnosticarea demenţei adultului tânăr – prezentare de caz”.

coperta Psihiatru.ro

Educaţia medicală în sistem online

O temă foarte actuală are ultimul număr din 2021 al revistei ORL.ro*** – „Educaţia medicală în sistem online”, dar cuprinde și articole de rinologie, otologie sau interdisciplinare cu teme de ultimă oră: „Abord endoscopic transnazal și transcutanat pentru ablaţia unui carcinom scuamocelular papilar rinosinuzal”, „Migrenă vestibulară cu hydrops izolat utricular sau/și sacular la pacienţi cu rău de mișcare” sau „ Lamboul bicoronal în traumatologia craniofacială”.

coperta ORL.ro

Diabet zaharat și sănătatea mintală

Numărul 6/2021 al Revistei Medic.ro** aduce în discuţie diabetul zaharat, nutriţia și bolile metabolice, prin articole precum: „Neuropatia diabetică – cea mai frecventă complicaţie cronică a diabetului zaharat”, „Aspectele psihopatologice ale diabeticului din perspectiva sănătăţii mintale” sau „Medicina culinară – importanţă și beneficii”. Alte subiecte de neratat: „O incursiune în diferitele tipuri de osteoporoză și scorurile utilizate pentru calcularea riscului de fractură”; „Rolul medicului de familie în evaluarea și consilierea parentală” sau „Inteligenţa artificială în radiologie”.

coperta Medic.ro

Tehnologia farmaceutică

Ultima ediţie din 2021 a revistei Farmacist.ro**** are ca temă „Tehnologia farmaceutică”. Nu rataţi articolul „Aplicaţii farmaceutice ale ciclodextrinelor”. Numărul 6/2021 vine și cu subiecte din farmacologie, nutriţie, farmacoterapie și gemoterapie: „Noutăţi despre vaccinurile anti-COVID-19. Vaccinarea la pacienţii imunocompromiși. De ce vaccinăm copiii?”; „Beneficiile terapeutice ale fibrelor alimentare”.

coperta Farmacist.ro

Actualităţi în Pediatrie

Tema ultimei ediţii din 2021 a revistei Pediatru.ro*** este „Actualităţi în Pediatrie”. Astfel, în cuprins regăsiţi titluri precum: „Actualităţi în diagnosticul hepatitei autoimune la copil”, „Aspecte clinice și hematologice la pacienţii pediatrici diagnosticaţi cu anemie Fanconi – experienţa unui centru” sau „Sângerarea rectală la copii – prezentare de caz”.

coperta Pediatru.ro

Instrumente necesare în îngrijirile paliative

Revista Oncolog-Hematolog.ro*** a încheiat anul 2021 cu un număr foarte interesant. Iată câteva articole: „O metastază a intestinului subţire dintr-un melanom acromic, provocând invaginaţie și ocluzie intestinală – prezentare de caz”; „Riscul de malignitate în terapiile utilizate la pacienţii cu psoriazis” sau „Debut cu tromboze extensive în trombocitemia esenţială triplu negativă – dificultăţi de diagnostic. Prezentare de caz”.

coperta Oncolog-Hematolog.ro

Insuficienţa respiratorie acută în peripartum

Revista Obstetrica-Ginecologia.ro*** conţine  în numărul 4/2021 articole complexe și actuale. Enumerăm dintre acestea: „Impactul dializei asupra parametrilor clinici și paraclinici în insuficienţa renală acută asociată cu sarcina sau cu perioada post-partum”; „Rezultatele sarcinii la femeile cu artrită psoriazică” sau „Schimbări ale celulelor din metastazele unui carcinom ductal de sân dezvoltate în uter și ovare”.

coperta Obstetrica si Ginecologia

Managementul urticariei

În ultimul număr din 2021 al publicaţiei Alergologia.ro***, comitetul editorial propune articole variate, interesante și bine documentate. Dintre acestea: „Modelarea prin omologie a structurii alergenelor din polenul de ambrozia Amb a 4 și Amb a 6 și predicţia epitopilor lor pentru limfocite T și limfocite B în vederea dezvoltării de imunoterapii bazate pe peptide” și „Imunodeficienţele primare umorale – principii de tratament”.

coperta Alergologia

 


Notă autor:

* Publicaţie creditată de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte EMC, la abonare.
** Publicaţie creditată cu 10 puncte EMC pentru medici și 5 puncte EMC pentru asistenţi medicali, moașe și asistenţi maternali, la abonare.
*** Publicaţie creditată cu 10 puncte EMC, la abonare.
**** Publicaţie creditată cu 10 puncte EFC pentru farmaciști și 5 puncte EMC pentru asistenţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe