Newsflash
Știri

Nou-născut cu malformaţii cardiace, transportat la Milano cu o aeronavă militară

de Dorina Novac - iun. 1 2022
Nou-născut cu malformaţii cardiace, transportat la Milano cu o aeronavă militară

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transportat la Milano un nou-născut aflat în stare gravă, cu malformații cardiace.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marți, 31 mai, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Iași-Milano (Italia), a unui nou-născut aflat în stare gravă, cu malformații cardiace.

aeronava militara

Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacientului de la unitatea spitalicească spre aeroport s-a realizat cu ambulanța SMURD, informează MApN.

 Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Iași în jurul orei 10:00, iar de pe Aeroportul din Iași către Milano, în jurul orei 11:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe