Newsflash
Știri

Nou manual pentru admiterea la facultățile de medicină și stomatologie

de L. Budin - ian. 25 2022
Nou manual pentru admiterea la facultățile de medicină și stomatologie

„Anatomia și fiziologia pentru admitere la facultățile de medicină” va fi unica resursă bibliografică pentru proba de biologie, începând cu anul universitar 2023-2024, la șase facultăți de profil.

Absolvenții de liceu care își doresc să devină medici sau stomatologi se vor pregăti pentru examenul de admitere după un nou manual, se arată într-un comunicat semnat de prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, rector UMF Craiova, președinte al Alianței Universitare G6-UMF.

manual-vm

Anatomia și fiziologia pentru admitere la facultățile de medicină - ediția 2022, avându-i drept autori pe Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, apărută editura University Press Târgu Mureș, va fi utilizată ca unică resursă bibliografică pentru proba de biologie, începând cu anul universitar 2023-2024, de către facultățile de profil din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universității de Medicină și Farmacie Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și a Universității Ovidius din Constanța.

Decizia comună a principalelor universități de medicină și farmacie din țară reunite în cadrul Alianței Universitare G6-UMF are ca principal obiectiv o standardizare a admiterii la nivel național.

Pentru a alege cei mai buni candidați, pentru a avea aceleași repere de selecție, este nevoie la nivel național de utilizarea acelorași parametri de pregătire. Introducerea acestei lucrări în bibliografia de concurs de către majoritatea instituțiilor de învățământ de profil va genera o creștere a calității pregătirii candidaților”, se arată în comunicat.

Manualul, aflat la ediția a II-a, e o traducere în limba română realizată de Universitatea de Medicină și Farmacie Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Oferă o adaptare a terminologiei utilizate în predarea biologiei umane la nivel de studii liceale.

Fiecare capitol conține un număr de 100 de întrebări de tipuri diferite: completare de noțiuni care se găsesc în textul capitolului, întrebări cu răspuns la alegere, întrebări de tip adevărat/fals, dar și un studiu de caz, oferind astfel familiarizarea candidaților cu tehnicile moderne de evaluare a cunoștințelor utilizate la admiterea la facultate.

Cartea Anatomia și fiziologia pentru admitere la facultățile de medicină - ediția 2022 poate fi achiziționată din librăriile tuturor universităților din România care au introdus lucrarea în bibliografia de admitere la facultățile de medicină și medicină dentară, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe