Newsflash
Știri

Nelu Tătaru crede că după 15 iulie, „prelungirea stării de alertă este iminentă”

de Florentina Ionescu - iul. 14 2020
Nelu Tătaru crede că după 15 iulie, „prelungirea stării de alertă este iminentă”

Invitat aseară la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea unei stări de alertă după data de 15 iulie este aproape iminentă, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit ministrului, în prezent țara noastră nu are evoluția pentru a se impune o stare de urgență, însă chiar și așa, starea de alertă ar putea fi prelungită.

Tataru

„În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă", a declarat Nelu Tătaru la B1 TV, potrivit AGERPRES.

Ministrul a mai spus că următoarea perioadă va fi una cu număr de cazuri maxim care va fluctua. El a recomandat oamenilor să se prezinte la medic la orice simptomatologie.

„În acest moment, după toată experienţa noastră, mergem pe o perioadă de două săptămâni în care vom avea un joc al numărului de cazuri maxim crescut într-o zi, scăzut în altă zi. Vom avea şi o perioadă în care vom putea vedea şi simptomatologiile B”, a adăugat Nelu Tătaru la același post de televiziune.

Ministrul a mai spus că, din ultimele cazuri pe care le-a văzut, COVID-19 nu s-a manifestat neapărat ca o simptomatologie respiratorie. Pacienții, spune el, au avut simptomatologii digestive.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe