Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Copiii

Viața Medicală
Prof. dr. Mircea CINTEZĂ joi, 24 noiembrie 2011
   Tema copiilor este veche de când lumea, de când pictura şi de când fotografia. Maestrul nostru în acest meşteşug ne spunea că, dacă îndrăzneşti să te apropii de o temă fotografică des practicată, de exemplu canalele Veneţiei sau portrete de copii sau floare macro în contra luminii, trebuie să reuşeşti o fotografie genială pentru a avea curajul să ieşi cu ea în public.
   Nu este cazul celor trei fotografii cu care mă încumet eu să ies în faţa dumneavoastră. Nu au compoziţie, nu au lumină specială, ba chiar una este uşor neclară. În schimb, copiii sunt întotdeauna geniali şi nu se poate să nu ne atingă cu geniul gingăşiei lor.
   Cei foarte mici, abia născuţi, nu ştiu să meargă, nu ştiu să vorbească, abia învaţă cam ce ar fi iubirea. Dar plânsul lor este un mod incredibil de a cere atenţie. Zâmbetul lor este modul de a ne spune cât de fericiţi sunt că le-am dat viaţă. Somnul lor este modul în care îşi fac datoria de a deveni mari şi puternici. Puternici pentru ca, mai târziu, să poată inversa rolurile. Ei vor deveni părinţii noştri iar noi, cei bătrâni, vom fi copiii lor. Atunci ei vor fi cei care ne vor apăra, ne vor îngriji, ne vor căuta zâmbetul.
 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.