Newsflash
Știri

MS evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat la jumătatea lui 2023

de Florentina Ionescu - nov. 29 2022
MS evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat la jumătatea lui 2023

Ministerul Sănătății a transmis că a avut loc repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 noiembrie 2022.

S-a finalizat repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele șase universități de medicină și farmacie. 

Locuri și posturi rămase neocupate 

La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății astăzi.  

examen rezidentiat 2022 locuri neocupate
Fotografie de la Andy Barbour: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/creion-coala-institu-ie-de-inva-amant-test-6684046/

 

„Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate”, arată sursa citată.

Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe