Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Monkeypox: autoritățile sanitare britanice confirmă transmiterea comunitară

de L. Budin - iun. 2 2022
Monkeypox: autoritățile sanitare britanice confirmă transmiterea comunitară

În Anglia, variola maimuței se transmite de la o persoană la alta, fără ca persoanele să fi avut un istoric de călătorie în țările unde virusul este endemic, arată autoritățile sanitare.

Conform reprezentanților agenției britanice din domeniul sănătății, UKHSA, citați de Reuters, majoritatea cazurilor din Regatul Unit (132) au fost înregistrate la Londra, în rândul bărbaților. Doar două cazuri au fost raportate la femei.

monkeypox-virus-cercetare

Dintre pacienții care au călătorit recent în Europa, au fost confirmate 34 de cazuri, adică 18% din totalul cazurilor confirmate în Anglia până la data de 31 mai (190 de cazuri).

Investigațiile continuă, dar, la ora actuală, niciun factor sau mod de expunere, care să lege cazurile între ele, nu a fost identificat, au arătat reprezentanții agenției.

Variola maimuței poate afecta pe oricine, dar multe din cazurile diagnosticate recent fac parte din comunitățile GBMSM (gay, bisexuale și alte categorii de persoane de sex masculin care au raporturi intime cu persoane de sex masculin), care locuiesc în Londra sau au legături cu capitala Regatului Unit, a afirmat Kevin Fenton, director regional pentru sănătate publică.

La fel ca în cazul oricărui nou focar de boală, riscul de stigmatizare și de nesiguranță e mare”, a spus Kevin Fenton.

Agenția UKHSA lucrează cu grupuri și asociații, inclusiv cu Asociația britanică pentru sănătate sexuală și HIV, precum și cu aplicația de dating Grindr, pentru mai buna transmitere a informațiilor din sănătate către comunitățile GBMSM. Autoritățile sanitare oferă și vaccinul Imvanex contacților persoanelor suspecte sau confirmate de infectare cu virusul variolic.

Cele mai recente cifre ale OMS indică 550 de cazuri confirmate de boală, în 30 de țări din afara Africii.

ECDC: țările europene ar trebui să-și verifice rezervele de vaccin antivariolic

MS: În România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe