Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale Știri

Moderna a semnat un acord cu China pentru producția de medicamente ARNm

de L. Budin - iul. 6 2023
Moderna a semnat un acord cu China pentru producția de medicamente ARNm

Acordul îi va permite companiei farmaceutice să realizeze cercetări medicale, să dezvolte şi să producă în China medicamente care folosesc tehnologia novatoare ARNm.

Moderna a semnat un memorandum de înțelegere cu China pentru a produce în această ţară medicamente destinate pieţei chineze, a anunţat compania farmaceutică. 

Stéphane Bancel, CEO-ul companiei Moderna, s-a aflat miercuri la Shanghai pentru a participa la ceremonia de semnare a acestui acord, care ar putea să ducă la o investiţie de 1 miliard de dolari, potrivit cotidianului chinez cu specific financiar Yicai, citat de AFP și Agerpres.

Acordul îi va permite companiei americane să realizeze cercetări medicale, să dezvolte şi să producă în China medicamente care folosesc tehnologia novatoare ARN mesager, a explicat un purtător de cuvânt de la Moderna.

Contactată de AFP, compania Moderna - care a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri pe bază de ARNm împotriva COVID-19 - nu a confirmat valoarea investiției. Ea a precizat totuşi că un memorandum de înţelegere a fost într-adevăr semnat.

Orice medicament produs în baza acestui acord va fi destinat exclusiv poporului chinez - care se confruntă cu aceleaşi provocări ca şi celelalte comunităţi din lume - şi nu va fi exportat”, a precizat compania americană, care nu a dezvăluit dacă producţia de vaccinuri anti-COVID-19 este la rândul ei vizată de această înţelegere.

Autorităţile de la Beijing au refuzat până acum să autorizeze utilizarea pe teritoriul chinez a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna, precum şi a vaccinurilor create împotriva noului coronavirus de alte companii, privilegiind serurile chinezeşti.

Anunţul de miercuri confirmă revenirea investitorilor străini în China, care a renunțat la politica sa sanitară denumită „zero COVID” şi care şi-a redeschis graniţele în acest an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe