Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Mississippi: medic acuzat că ar fi atins pacienții în mod necorespunzător

de Florentina Ionescu - mai 16 2023
Mississippi: medic acuzat că ar fi atins pacienții în mod necorespunzător

Un doctor din statul american Mississippi a fost acuzat recent, după ce au ieșit la iveală informații că ar fi atins într-un mod necorespunzător, sexual, mai mulți pacienți adolescenți.

Medicul respectiv a fost arestat, scrie Associated Press. De asemenea, doctorului i s-a revocat licența de a practica medicină, în urma acuzațiilor apărute recent, cum că ar fi mângâiat pacienți adolescenți.

Dr. Mehul Dixit, în vârstă de 59 de ani, a fost acuzat în Hinds County, unde a fost arestat săptămâna trecută. El are două capete de acuzare referitoare la comportamentul său, după ce ar fi atins pacienții. 

Între timp, împotriva sa au fost luate măsuri pentru a i se suspenda licența de a practica medicină, autoritatea statală (Mississippi State Board of Medical Licensure) spunând că dovezile arată că dacă i s-ar permite acelui medic să continue să practice medicina, acest lucru „ar constitui un pericol imediat la sănătatea și siguranța publică”. 

Documentele boardului medical arată că două adolescente au raportat că dr. Mehul Dixit, nefrolog pediatru, le-a atins în mod necorespunzător cu mâna neacoperită de mănușa chirurgicală în timpul examinărilor medicale efectuate la University of Mississippi Medical Center în februarie a.c. și în 2013, precizează AP. 

Mississippi State Board of Medical Licensure a mai spus că investigatorii săi au descoperit o a treia adolescentă care a înaintate o plângere similară în Florida, în anul 2016. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe