Newsflash
Apariții editoriale

Micronutrienți în suplimentele alimentare

de Dr. Irina BELOIU - iun. 2 2023
Micronutrienți în suplimentele alimentare

       Alimentaţia, alături de reconfigurarea unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la menţinerea sănătăţii.

        Editura Medicală propune o nouă lucrare – Micronutrienţi vitaminici și minerali în suplimente alimentare (autori: Gabriela Gârban, Zeno Gârban). Volumul abordează un subiect care a preocupat dintotdeauna subconștientul uman, și anume cum se poate asigura menţinerea sănătăţii și a capacităţilor fizice intelectuale până la vârste cât mai înaintate. 

Nutrienţii prezenţi în alimente și utilizaţi ca ingrediente în obţinerea suplimentelor alimentare și, în unele cazuri, a alimentelor fortificate fac obiectul unor studii de interes din ce în ce mai crescut. Aceștia se grupează în trei clase: macronutrienţi, micronutrienţi și alţi nutrienţi. În clasa micronutrienţilor au fost incluse vitaminele și compușii minerali. 

        Volumul de faţă se referă la un domeniu circumscris, cel al micronutrienţilor. Sunt urmărite: cunoașterea compoziţiei și a structurii, a proprietăţilor fizico-chimice, activitatea biologică, relaţia structură chimică–activitate biologică, definirea valorilor nutriţionale de referinţă ș.a. Toate acestea fac obiectul de activitate al unor prestigioase organisme internaţionale – Administraţia pentru Alimente și Medicamente (FDA) în SUA și Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentului (EFSA) în UE. 

        Lucrarea interesează literatura știinţifică și poate fi consultată de persoane specializate – medici, nutriţioniști, farmaciști, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, biochimiști, specialiști în chimia alimentară – sau în curs de specializare – studenţi la licenţă, masterat sau doctorat în domeniul abordat sau conex acestuia. În același timp, se adresează publicului larg, datorită dorinţei generale de informare în probleme de sănătate publică și personală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe