Newsflash
Știri

Mesajul Ministerului Sănătății de Ziua Independenței Naționale

de Florentina Ionescu - mai 10 2022
Mesajul Ministerului Sănătății de Ziua Independenței Naționale

După dobândirea independenței naționale, țara noastră s-a modernizat și sau construit tot mai multe spitale. În 1874 a apărut prima lege sanitară din România.

La 10 mai este marcată Ziua Independenței Naționale, prilej cu care reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis românilor un mesaj.

„10 mai este o zi-simbol pentru istoria României: în 1866 Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ajunge la București și este încoronat domnitor; în 1877 Principele Carol I a promulgat proclamația Parlamentului din ziua anterioară privind independenţa statului român față de Imperiul otoman; în 1881 România era proclamată regat iar Carol I a devenit rege. Afirmarea independenței de stat a reprezentat un pas esențial pentru a face posibilă constituirea României Mari, în anul 1918”, se arată într-un comunicat de presă al MS. 

romania ziua independentei nationale
Foto Pixabay

Dobândirea independenței naționale a deschis drumul modernizării accelerate a statului și societății românești, prin conectarea strânsă la valorile occidentale, se arată în comunicat:

„În România s-au construit tot mai multe spitale iar învățământul universitar medical s-a dezvoltat rapid, acoperind tot mai multe din nevoile de îngrijire medicală ale populației. În 1874 a apărut prima lege sanitară din România, care conținea și un capitol de igienă publică, iar în 1910 a doua lege sanitară. S-au creat instituții și laboratoare de igienă publică iar starea de sănătate a populației s-a îmbunătățit.”

 

„Prin obținerea independenței de stat România s-a afirmat ca un stat dornic să construiască instituții moderne, puternice și funcționale, prin care starea de sănătate a populației să fie îmbunătățită, iar oamenii să aibă o viață mai lungă și mai sigură. La mulți ani, România!”, a transmis Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe