Newsflash
Știri

Meniu special de Paște pentru pacienții internați la SJU Alba Iulia

de Dorina Novac - apr. 14 2023
Meniu special de Paște pentru pacienții internați la SJU Alba Iulia

Pacienţii internaţi la SJU Alba Iulia vor avea un meniu specific în ziua de Paşte – ouă roşii, sărmăluţe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci şi prăjituri.

SJU Alba Iulia

„Un altfel de meniu pentru pacienții internați de Paște la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri! Toată lumea își dorește să petreacă Sfintele Sărbători Pascale, acasă, în familie. Există, însă, situații în care starea de sănătate impune internarea în spital, chiar și în zile de sărbătoare. Din dorința de a fi alături de pacienții care în această perioadă necesită tratament de specialitate și internare am pregătit un meniu specific: preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor și mâncăruri tradiționale în ziua de Paște”, au anunțat, într-o postare pe Facebook, reprezentanții spitalului.

Astfel, duminică, la micul dejun, pe lângă șuncă de porc, cașcaval, brânză de vacă, o franzelă, ceai și cafea, pacienții vor primi și ouă roșii, simbol al Învierii Domnului, pe care le vor ciocni cu ceilalți pacienți și cu cadrele medicale care sunt la datorie.

La prânz, meniul este format din supă cu fidea, sarmale de porc sau pui cu smântână ori friptură de vită (în funcție de regimul pacientului) și cartofi aurii, respectiv o prăjitură. La cină, pacienții vor primi unt, gem, brânză topită, iaurt și cozonaci.

„Pacienții care sunt nevoiți să țină un anumit regim alimentar (spre exemplu pacienții cu diabet hepatic sau oncologici) ori care au o stare de sănătate ce impune o altfel de alimentație, vor primi un meniu diferențiat, adaptat fiecărei situații în parte”, transmite sursa citată.

Potrivit reprezentanților SJU Alba Iulia, meniurile respectă regimul caloric și conținutul de proteine, lipide și glucide, dar și normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar. Reamintim că, pe site-ul spitalului, la secțiunea „Informații utile”, categoria „Meniu săptămânal”, dar și la avizierul fiecărei secții, se afișează din timp meniul întreg pentru fiecare săptămână viitoare.

Blocul alimentar și compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe