Newsflash
OPINII

Medicul nu renunţă niciodată

de Conf. dr. Horia BUMBEA - oct. 8 2021
Medicul nu renunţă niciodată

Corpul medical are, în aceste zile de cumpănă, o forţă neașteptat de mare de a trece peste dificultăţi și de a continua să își desfășoare activităţile care menţin și îmbunătăţesc activitatea medicală.

cmmbPentru că, spre deosebire de alte profesii, medicul are nevoie de vocaţie pentru această profesie deosebită, care îi cere de multe ori să-i ofere multe ore din timpul propriu.

Un medic nu încetează niciodată să înveţe. De altfel, cunoaștem faptul că procesul de educaţie medicală continuă este o condiţie absolut necesară pentru a ne desfășura activitatea medicală și de a primi avizul de liberă practică în această profesie.

Lunile de toamnă sunt de obicei pline de efervescenţa evenimentelor medicale ale societăţilor profesionale. Hibride sau, din păcate, cel mai probabil virtuale în perioada următoare, ele pregătesc parcă începutul anului universitar.

Și, mai mult, știm că deja se umple agenda pentru primăvara anului ce vine. Constatăm că deja au avut loc evenimente ale societăţilor naţionale, pe anumite specialităţi, multe altele urmează în perioada aceasta, iar participarea a fost numeroasă, în ciuda dificultăţilor.

Organizarea în societăţile profesionale este extrem de importantă pentru medici ca să rămână conectaţi la dezvoltarea continuă a specialităţii, menţine legătura între medicii din ţară și, mai mult, poate să elaboreze planuri de dezvoltare profesională a specialităţii.

Problemele specialităţii trebuie discutate în cadrul profesioniștilor din
specialitatea respectivă și, de regulă, evenimentele regionale sau mai ales naţionale sunt prilejul așteptat de membrii societăţii profesionale pentru a le discuta, pornind de la cele strict medicale, până la probleme organizatorice.

Motorul care menţine vie o specialitate este, de fapt, societatea profesională și, de aceea, este foarte important ca medicii să se implice în dezvoltarea și menţinerea ei. Fie în structurile organizatorice, fie participând la întâlnirile organizate în cadrul societăţii profesionale.

Tot ceea ce se întâmplă în această perioadă dificilă ilustrează în mod clar că medicii găsesc energie, timp și soluţii și că, oricât de greu ar fi, nu renunţă la rolul lor în societatea românească, de a fi permanent pregătiţi să acorde îngrijiri bolnavilor.

Citește și: Doamne, numai eșuat...

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe