Newsflash
Diverse

Medicul Ștefan Busnatu va vorbi la TEDxInovatorilorStreet despre viitorul medicinei

de Florentina Ionescu - sept. 2 2021
Medicul Ștefan Busnatu va vorbi la TEDxInovatorilorStreet despre viitorul medicinei

Mai mulți vizionari în domeniul inovației medicale, printre care și medicul Ștefan Busnatu, vin la Beyond the Future, primul eveniment marca TEDxInovatorilorStreet, să vorbească despre ideile lor.

Primul eveniment TEDxInovatorilorStreet, organizat de Clusterul inovației și inventicii în tehnologie - Inventikus, va avea loc în 16 septembrie 2021 la MATER - Biblioteca de Materiale din cadrul NOD Makerspace (Splaiul Unirii nr. 160) difuzat live online. 

Speakeri TEDxInovatorilorStreet_1
Speakeri TEDxInovatorilorStreet

Astfel, 16 personalități cu notorietate în domeniul inovației vor susține discursuri despre premisele viitorului și importanța digitalizării și a tehnologiei în evoluția societății românești. Printre temele medicale ale Beyond the future se află:

 • potențialul tehnologiilor de coaching virtual bazate pe I.A. în prevenția cardiovasculară,
 • dispozitivul de analize complexe fixat pe dinți, cu rezultate în timp real, pe baza probelor de salivă și sânge,
 • precum și inovația în educație și psihoterapie, prin jetoane educative pentru copii neuropatici.

Inovația în domeniul medical este unul dintre punctele centrale de interes pentru INVENTIKUS, Clusterul pentru Inovare și Noi Tehnologii, organizatorul evenimentul. Ștefan Busnatu, Eduard Andrei Cioroagă, Andrei Botescu și Adela Serghiescu sunt personalitățile care vor dezvolta această tematică în cadrul evenimentului Beyond the Future, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

„Medicina este un domeniu care a fost dintotdeauna în avangardă în ceea ce privește gradul de inovație și adopția tehnologiilor. În cadrul primului eveniment din seria TEDxInovatorilorStreet reunim lideri de opinie din domeniul medical pentru a descoperi împreună cum putem conduce societatea românească pe un traseu ascendent și, totodată, cum să determinăm tinerii pasionați de această ramură să rămână în țară”, a declarat Ioana Borșan, project manager al TEDxInovatorilorStreet.

Potențialul tehnologiilor de coaching virtual

Ștefan Busnatu este medic cardiolog în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și tânăr ambasador al României în programul de prevenție cardiacă în cadrul Societății Europene de Cardiologie.

Totodată, Ștefan Busnatu este activ și în peisajul academic românesc, fiind Prodecan și coordonator al Centrului de Inovație și eHealth din cadrul la Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

În cadrul evenimentului Beyond the Future, acesta va discuta despre viitorul medicinei și potențialul tehnologiilor de coaching virtual bazate pe inteligența artificială în prevenția cardiovasculară.

Discursul său se va concentra asupra prezentării capabilităților disponibile astăzi, care vin în întâmpinarea nevoilor pacientului cu boală cardiovasculară, și pe importanța integrării digitalului în viața noastră din perspectiva medicală.

Necesitatea inovării tehnologice

Eduard Andrei Cioroagă este cofondatorul Recomedica, startup-ul local care oferă servicii de telemedicină. La doar 26 de ani, Andrei este pasionat de oameni sclipitori și de provocările mărețe ce țin de dezvoltarea societății de mâine.

„Mai bine previi decât să tratezi” a devenit deviza lui cheie, iar discursul său din cadrul evenimentului se va concentra asupra schimbării felului de a gândi sistemul medical, asupra necesității inovării tehnologice, dar și a importanței prevenției medicale pentru creșterea speranței de viață la nivel global.

Andrei Botescu este un antreprenor în serie, „Atelierele Pegas” fiind cel mai cunoscut proiect antreprenorial al său. Andrei este totodată pasionat de domeniul medical și de un stil de viață echilibrat, iar cea mai recentă companie a sa este Godsfactory.com, prin care își propune să susțină longevitatea vieții umane prin optimizarea sănătății personale. 

Un prim proiect din cadrul acestei companii va fi prezentat în exclusivitate la TEDx și presupune lansarea pe piață a unui "smart tooth" - un laborator de analize complexe care emite rezultate în timp real pe baza probelor de salivă și sânge și care se fixează pe dinți. Informațiile sunt transmise către o aplicație mobilă, alături de recomandări zilnice de optimizare a dietei și a stilului de viață. 

Speakeri TEDxInovatorilorStreet_2
Speakeri TEDxInovatorilorStreet

 

Jetoane educative pentru copii

Adela Serghiescu, psiholog clinician și psihoterapeut, este președintele Asociației pentru Sprijin Emoțional și Psihoterapie.

Cu o experiență de peste 12 ani în domeniu, Adela Serghiescu lucrează preponderent cu copii neuroatipici și vine la TEDxInovatorilorStreet să vorbească despre inovația ei în educație și psihoterapie, despre jetoanele educative cu ajutorul cărora sprijină copiii să evolueze echilibrat.

Cine va urca pe scena inovației, la Beyond the Future

Ceilalți vorbitori care vor urca pe scena inovației de la Beyond the Future sunt:

 • Olivia Vereha - fondatoarea comuntății Code4Romania,
 • Raluca Negulescu-Balaci - directorul executiv al UiPath Foundation,
 • Alexandru Budișteanu - creatorul VisionBot,
 • Dragoș Bordescu - inventator MindLoop,
 • Cătălina Moleavin - președintele Transilvania Toastmasters,
 • Romulus Oprică - fondatorul BrandBerry,
 • Vlad Măcelaru - inventatorul ClarK,
 • Sorin Axinte - inventatorul Hyperpragma
 • și Cătălin Toncea - Business Development Manager.

„Organizarea sub licența proprie TEDxInovatorilor a primului eveniment dedicat promovării antreprenoriatului tehnologic românesc reprezintă un moment-cheie pentru asumarea publică a misiunii Inventikus, respectiv dezvoltarea și recunoașterea prioritară a inovației drept principala resursă de valorificare a potențialului uman în cadrul societății românești. Ne propunem ca evenimentul să reprezinte o fereastră deschisă spre viitor prin prisma invențiilor și ideilor inovative și, totodată, o primă oportunitate de formare a unei comunități în cadrul căreia se pot regăsi și căuta sprijin toți cei pasionați de tehnologie și inventică. Credem în potențialul României de a deveni un hub de tehnologie regional și internațional și vrem să promovăm retenția talentelor din acest domeniu în țară, având în vedere specializarea tinerilor în IT și apetitul lor pentru cunoaștere”, a declarat Cătălin Ioan Toncea, Business Development Manager Inventikus.

TEDxInovatorilorStreet este un eveniment organizat de Inventikus, ce reunește experți din diverse domenii de activitate, conectate la tehnologie, care își vor împărtăși poveștile despre drumul parcurs către inovație. 

Invitați speciali_TEDxInovatorilorStreet
Invitați speciali la TEDxInovatorilorStreet

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe