Newsflash
ACTUALITATE Știri

Maria Moţa (EASD): Ritmul de creştere a diabetului zaharat, încetinit doar după un control al obezității

de Magdalena Tănăsescu - sept. 28 2023
Maria Moţa (EASD): Ritmul de creştere a diabetului zaharat, încetinit doar după un control al obezității

Încetinirea ritmului de creştere a diabetului zaharat poate avea loc doar după ce se va reuși stăpânirea obezității, susține profesor doctor Maria Moţa, membră a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Afirmația a fost făcută în cadrul Conferinţei Naţionale “Interdisciplinaritate şi Cercetare în Diabetul Zaharat”, organizată de Academia de Ştiinţe Medicale şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş. 

„S-a agreat internaţional să se folosească termenul de epidemie de diabet şi aş mai completa că epidemia încă nu s-a încheiat cu toate măsurile noastre, mai mult teoretice. Pentru că în practică e foarte greu să faci prevenţie…și convingerea mea tot mai mare este că vom încetini ritmul de creştere a diabetului zaharat în momentul în care vom stăpâni obezitatea”, a declarat dr. Maria Moţa, citată de Agerpres

Potrivit acesteia, ultimele date statistice stabile legate de epidemia de suprapondere şi obezitate au fost publicate în 2016.

 

„Atunci se discuta că avem 1.900.000.000 de persoane în lume cu surplus ponderal, iar dintre acestea 600 de milioane cu obezitate”, a precizat dr. Maria Moţa.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în 2030 se poate previziona statistic că vor exista peste 2 miliarde de persoane cu surplus ponderal, iar din acestea în jur de 1.000.000.000 vor avea obezitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe