Newsflash
Internaționale

Marea Britanie: primii bebeluși născuți cu ajutorul ADN-ului de la trei persoane

de Florentina Ionescu - mai 10 2023
Marea Britanie: primii bebeluși născuți cu ajutorul ADN-ului de la trei persoane

În Marea Britanie s-au născut primii bebeluși pentru care a fost folosită o tehnică bazată pe AND obținut de la trei persoane. 


Agenția care reglementează tratamentele de fertilitate din Marea Britanie a anunțat recent că s-au născut primii bebeluși creați folosindu-se o tehnică experimentală, ce combină ADN de la trei persoane. Procedura a fost efectuată în efortul de a împiedica faptul ca acești copii să moștenească boli genetice rare, scrie The Associated Press

Miercuri, agenția de reglementare în domeniul tratamentelor de fertilitate a confirmat că s-au născut în Marea Britanie primii bebeluși creați prin folosirea unei tehnici experimentale. Această tehnică a combinat ADN de la trei oameni, în ideea de a împiedica moștenirea unor boli genetice rare de către acești micuți. 

Reprezentanții Human Fertilization and Embryology Authority din Marea Britanie au declarat că mai „puțin de cinci bebeluși s-au născut în acest fel în Marea Britanie”, dar nu au dorit să ofere mai multe detalii, pentru a proteja identitățile familiilor acestor micuți. Știrea a fost prima dată prezentată de ziarul The Guardian

În 2015, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a adoptat o legislație care reglementează în mod specific metodele care ajută femeile cu mitocondrii anormale să transmită defecte genetice bebelușilor lor. 

Totuși, în ciuda acestei vești bune, unii experți în celule stem spun că este esențial să se monitorizeze dezvoltarea ulterioară a bebelușilor creați cu ajutorul ADN-ului de la trei oameni. 


Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tanar-copil-bebelu-co-161709/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe