Newsflash
Internaționale

Marea Britanie, mai aproape de eradicarea HIV

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - oct. 1 2021
Marea Britanie, mai aproape de eradicarea HIV

       Marea Britanie a setat ca obiectiv diagnosticarea a 95% dintre pacienţii cu infecţie HIV în următorii patru ani și își propune eliminarea transmiterii virusului până în 2030.

         Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au explicat că numărul de persoane diagnosticate cu HIV cu vârste între 15 și 74 de ani a crescut în Anglia de la 83.500 în 2013 la 92.800 în 2019. Dintre cei care trăiesc cu această infecţie, 98% sunt sub tratament, iar 97% prezintă supresie virală.

        Obiectivul stabilit de UNAIDS (Joint United Nations Programme on HIV/AIDS), 90-90-90, presupune ca 90% dintre toţi pacienţii care trăiesc cu HIV la nivel mondial să fie diagnosticaţi, 90% dintre cazurile diagnosticate să fie tratate, iar supresia virală să fie obţinută la 90% dintre cei aflaţi sub tratament. Astfel, Marea Britanie a depășit acest obiectiv.

 


Notă autor:

https://www.independent.co.uk/news/health/hiv-england-cases-treatment-latest-b1925773.html

ETICHETEeradicare HIV

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe