Newsflash
Știri

Luna națională a informării despre vaccinare

de Dorina Novac - apr. 3 2023
Luna națională a informării despre vaccinare

INSP, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al direcțiilor de sănătate publică, se alătură Săptămânii Europene a Vaccinării.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), cu sprijinul Ministerului Sănătății și al direcțiilor de sănătate publică, se alătură Săptămânii Europene a Vaccinării, 23-29 aprilie 2023, dedicând întreaga lună aprilie desfășurării campaniei „Luna Națională de Informare despre vaccinare”, prilej de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța vaccinării în prevenirea bolilor.

vaccinare copii

Citește și: Vaccinarea copiilor în zonele rurale

„Bolile infecțioase precum hepatita, poliomielita, difteria, tetanosul, au reprezentat, în trecut, o importantă cauză de deces. Dezvoltarea vaccinurilor a dus, prin imunizarea activă, la stoparea răspândirii infecțiilor, la salvarea de vieți și chiar la eliminarea din anumite regiuni sau eradicarea unor boli grave”, se arată într-un comunicat.

În fiecare an, la nivel mondial, vaccinarea previne apariția a 2,7 milioane de cazuri de rujeolă, 1 milion de cazuri de tuse convulsivă și 2 milioane de cazuri de tetanos neo-natal.

Potrivit INSP, imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care părinții își pot proteja copiii împotriva anumitor boli infecțioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B etc.

În cazul în care un copil vaccinat  va contracta un agent patogen, sistemul lui imunitar va ști să reacționeze, să lupte împotriva infecțiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid și eficient boala.

„Astăzi, avem avantajul de a beneficia de efectele acestor vaccinuri și de a ne proteja viața. Dacă oamenii ar înceta să se mai vaccineze, aceste boli și epidemiile asociate ar putea reveni. Oferiți-le copiilor dumneavoastră posibilitatea de a beneficia de beneficiile vaccinării. Programul de vaccinare de rutină este conceput pentru a proteja copiii atunci când au cea mai mare nevoie”, informează sursa citată.

Consultați calendarul național de vaccinare, pentru fiecare grupă de vârstă, aici.

„Fiecare doză de vaccin recomandată este importantă pentru a vă proteja copiii de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare. Prin vaccinare contribuiți, atât la binele dumneavoastră sau al copilului cât și la binele unei întregi comunități. Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obține imunitatea de grup, situație în care bolile nu se mai pot răspândi cu ușurință de la o persoană la alta”, informează INSP.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe