Newsflash
Diverse Știri

Licitație caritabilă de artă pisicească

Licitație caritabilă de artă pisicească

Prin campania Artă Miaunistică, o companie producătoare de hrană pentru animale își propune să încurajeze adopțiile și să arate că viața alături de pisici este mai bună și pentru oameni.

 

Pisicile sunt animale de companie care au nevoie de iubire, îngrijire și atenție necondiționate, iar atunci când adoptă, oamenii le oferă șansa de a avea o familie iubitoare. Totodată, felinele sunt și artiști desăvârșiți – cu ajutorul ghearelor, ele își exprimă emoțiile și personalitatea și transformă casele lor în adevărate expoziții de artă. Astfel, a apărut miaunismul, un nou curent în artă care dezvăluie firea artistică a pisicilor. Reprezentanta curentului este Miaunalisa, pe care o puteți urmări pe Instagram, pe contul @miaunalisa .

Susținerea adopțiilor de pisici prin arta miaunistică

Mars susține îngrijirea responsabilă a animalelor de companie și încurajează adopțiile, iar compania include în portofoliul său, printre altele, și brandul Whiskas, care are la rândul său o istorie lungă în susținerea pisicilor fără adăpost.

Împreună cu Asociația pentru protecția animalelor HOPE, Whiskas a descoperit zece talente blănoase care și-au folosit gheruțele pentru a zgâria zece opere de artă create de designerul și artistul multidisciplinar Alexandra Șipa. Operele zgâriate de cei zece artiști blănoși, ale căror povești le puteți afla în galeria foto, pot fi licitate online, pe site-ul casei de licitații Artmark, până pe data de 20 decembrie, prețul de pornire fiind de 200 de euro. Mai mult, cei care licitează pot adopta, dacă doresc, și artistul blănos care se află în spatele fiecărei opere. Suma obținută va fi donată Asociației pentru protecția animalelor HOPE pentru a susține eforturile ONG-ului și a ajuta cât mai multe pisicuțe să își găsească o familie care să le ofere dragoste necondiționată.


Galerie imagini (10)

Conceptul operelor de artă miaunistică

Pentru a le oferi felinelor mai multe oportunități să își exprime creativitatea, Whiskas a colaborat cu Alexandra Șipa pentru a crea o serie de obiecte pentru pisici care, pe lângă scopul lor funcțional, reprezintă și un accesoriu perfect pentru casele tuturor.

Miaunismul, o formă prin care felinele își exprimă starea

 

„Împreună cu frecatul feței, zgâriatul obiectelor este un comportament natural pentru pisici. Astfel, acestea comunică olfactiv și vizual cu restul pisicilor din zonă și își marchează teritoriul. De exemplu, în natură (știm din studiile de specialitate), dacă o pisică anxioasă sau stresată zgârie un copac, mai puține pisici vor trece prin acea zonă. Totodată, prin aceste două comportamente pisicile se înconjoară cu mirosul lor, ceea ce le face să se simtă mai în siguranță, cam cum ne simțim noi noaptea când închidem ușa de la casă. Un alt motiv pentru care pisicilor le place să zgârie se presupune că este și pentru a-și ascuți ghearele deși este interesant că nu fac asta și cu membrele din spate”, menționează Vlad Vancia, specialist în comportamentul animalelor.

Vlad Vancia, expert în comportamentul animalelor

În fiecare an, o mulțime de animale sunt abandonate și ajung pe străzi sau în adăposturi. Există multe moduri prin care oamenii le pot ajuta, cel mai important fiind adopția. Pisici de diferite vârste, rase sau temperament așteaptă să își găsească o casă. Este important de știut că toate animalele au nevoie de iubire, răbdare și dedicare, iar alegerea de a adopta un animal de companie trebuie să fie o decizie informată și responsabilă.

Sunt multe animale care așteaptă să fie adoptate

„Adopția unei pisici trebuie să fie un act de asumare și responsabilitate pe termen lung. Nu de puține ori, oamenii adoptă o pisicuță sub impulsul momentului, fie pentru ei, fie drept cadou pentru copii sau prieteni, acestea reprezentând premise greșite care se pot răsfrânge asupra vieții pisicuței, ajungându-se de multe ori la abandon. E important ca oamenii care doresc să adopte să cântărească înainte decizia și să ia în considerare câțiva factori esențiali. Trebuie luate în calcul costurile necesare pentru întreținere (hrană, nisip, vizite medicale). Apoi, e perioada de concedii în care cineva trebuie să aibă grijă de ea. O eventuală schimbare de domiciliu sau de job în afara țării sau apariția pe lume a unui copil reprezintă alte situații care pot complica lucrurile. Dacă în urma reflecției personale, oamenii ajung la concluzia că pot și vor să aibă grijă de o pisicuță pentru următorii 15-18 ani din viața lor, le dorim să se bucure de cât mai mulți ani împreună. Nu se schimbă lumea salvând sau adoptând o pisică, dar cu siguranță lumea acelei pisici se va schimba. Adoptați, nu cumpărați!”, menționează Monica Ganciu, reprezentant al Asociației pentru protecția animalelor HOPE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe