Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Lentile de contact smart, utile în glaucom

de Florentina Ionescu - feb. 17 2023
Lentile de contact smart, utile în glaucom

Lentilele de contact inteligente au un senzor special ce înregistrează tensiunea intraoculară, care utilizează nanofire realizate din aur, goale pe interior.

Monitorizarea și tratarea automatizată a presiunii intraoculare ar putea îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii pacienţilor cu glaucom. Recent, o echipă de cercetători de la Pohang University of Science & Technology (POSTECH) a dezvoltat o serie de lentile de contact inteligente (smart).

lentile de contact inteligente medicina altfel

Cum? Prin combinarea unui senzor ce detectează presiunea intraoculară cu un sistem flexibil de administrare a medicamentelor la acest nivel. Rezultatele lor au fost publicate în Nature Communications.

Lentilele de contact inteligente au un senzor special ce înregistrează tensiunea intraoculară, care utilizează nanofire realizate din aur, goale pe interior. Aceste fire sunt integrate într-un sistem flexibil de administrare a tratamentului medicamentos, alături de alte componente destinate atât monitorizării, cât și controlului tensiunii intraoculare în glaucom.

De remarcat că senzorul de presiune intraoculară are stabilitate chimică și biocompatibilitate excelente. Mai mult, sistemul flexibil de administrare a tratamentului poate oferi, la cerere, administrarea de timolol pentru controlul tensiunii intraoculare.

Citiți și: Măsurarea presiunii intrarenale în timp real

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe