Newsflash
Cultură

Lansare: „Pandemia COVID-19 în România”

de Dorina Novac - aug. 14 2020
Lansare: „Pandemia COVID-19 în România”

Monografia „Pandemia COVID-19 în România. Aspecte clinice şi epidemiologice” a fost lansată recent la Academia Română.

Academia Română a lansat, joi, în Aula instituţiei, monografia „Pandemia COVID-19 în România. Aspecte clinice şi epidemiologice”. Lucrarea ştiinţifică a fost realizată sub coordonarea academicienilor Victor Voicu și Costin Cernescu şi a prof. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române.

academia romana
Sursă imagine: Academia Română/ Facebook

 

Apărută la Editura Academiei Române, lucrarea prezintă o sinteză a cunoştinţelor ştiinţifice la zi, acumulate pe plan internaţional şi coroborate cu experienţa clinică şi cercetarea fundamentală a unora dintre cei mai reputaţi specialişti din România.

„Afectarea complexă a organismului, la niveluri multiple, metodele de tratament care au fost validate de studii ştiinţifice, mijloacele de prevenţie care şi-au dovedit eficienţa şi multe alte aspecte îşi găsesc locul în paginile cărţii. Scopul acestui efort este ca specialiştii din linia întâi şi, prin ei, întreaga populaţie să beneficieze de progresele pe care ştiinţa este obligată să le facă într-un ritm extraordinar de rapid în această criză fără precedent”, a declarat Acad. Victor Voicu.

Volumul „Pandemia COVID-19 în România. Aspecte clinice şi epidemiologice” este rodul colaborării a 44 de profesori universitari, medici specialişti, şi cercetători care sintetizează, în peste 400 de pagini, teme de maximă importanţă şi actualitate precum: etiologia epidemiei SARS-COV-2, modul de transmitere şi factorii de risc, mecanismele patogene, răspunsul imun, tabloul clinic şi diagnosticul clinic, diferenţial şi paraclinic, situaţia bolilor clinice în contextul pandemiei COVID-19 (eg bolile cardio-vasculare, hipertensiunea arterială, insuficienţa cardiacă, diabetul zaharat, obezitatea etc).

„Capitole importante sunt dedicate tratamentului COVID-19 în secţiile de terapie intensivă, tratamentului cu plasmă de convalescent, dar şi unor teme intens dezbătute public precum impactul infecţiei cu SARS-COV-2 asupra activităţii secţiilor clinice non-COVID, inclusiv cele chirugicale” au precizat reprezentanții Academiei Române.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe