Newsflash
Internaționale

Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

de L. Budin - iun. 24 2022
Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat „măsuri imediate”, după ce în sistemul de canalizare al capitalei au fost descoperite mostre ale virusului care provoacă poliomielita.

Se credea că boala a fost eradicată în Marea Britanie din anul 2003, relatează agenţiile EFE și Agerpres.

londra2

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA - UK Health Security Agency) a precizat că mostre ale mai multor poliovirusuri relaţionate genetic au fost culese între lunile februarie şi iunie la uzina de ape reziduale a suburbiei londoneze Beckton, care deserveşte circa 4 milioane de persoane.

UKHSA subliniază că majoritatea populaţiei din Londra a fost vaccinată în copilărie împotriva acestei boli, care poate provoca leziuni ale măduvei spinării şi paralizia unor muşchi. Cu toate acestea, se estimează că aproximativ 14% din londonezi nu au primit dozele necesare imunizării.

Mostre izolate ale virusului au fost detectate şi în trecut în apele reziduale din Marea Britanie, dar acestea proveneau de la persoane care au primit în alte ţări un vaccin oral împotriva poliomielitei. Acesta poate lăsa urme din varianta slăbită a virusului poliomielitic.

Agenţia sanitară britanică presupune că virusul detectat a fost adus de o persoană venită din străinătate, și a infectat și alți indivizi.

UKHSA subliniază că deocamdată nu au fost descoperite cazuri de îmbolnăvire, dar a îndemnat cadrele medicale „să investigheze aprofundat şi să notifice orice caz suspect de paralizie acută flască”, care nu poate fi explicat prin cauze neinfecţioase.

Aceeaşi agenţie a cerut centrelor sanitare britanice să se asigure că pacienţii lor au primit dozele de vaccin împotriva poliomielitei şi să pună un accent special pe imunizarea „noilor migranţi, solicitanţilor de azil şi refugiaţilor”.

OMS caută un nume mai puțin discriminatoriu pentru variola maimuței

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe