Newsflash
Internaționale

Țara care nu a mai avut niciun caz de COVID-19 de peste 100 de zile

de Dorina Novac - aug. 10 2020
Țara care nu a mai avut niciun caz de COVID-19 de peste 100 de zile

Noua Zeelandă a marcat duminică 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului. Autoritățile recomandă populației să nu se relaxeze pentru a nu ajunge în situația Australiei sau a Vietnamului.

Directorul general al serviciilor de sănătate, Ashley Bloomfield, a declarat că marcarea a 100 de zile fără transmitere comunitară este o etapă semnificativă, însă nu-și permit să se declare satisfăcuți, potrivit site-ului independent.co.uk.

tara corona
Sursă imagine: Pixabay

 

„Am văzut în străinătate cât de rapid a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone unde fusese sub control, de aceea trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid cazurile viitoare în Noua Zeelandă” a afirmat acesta.

La data de 19 martie Noua Zeelandă şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi.

Astfel, în ultimele trei luni, singurele cazuri au fost rezidenții care s-au întors din străinătate, dar care au fost puși în carantină.

Locuitorii țării au revenit acum la o viață normală, însă autoritățile sunt îngrijorate că oamenii refuză testarea, iar unii nu respectă nici măcar regulile de bază care țin de igienă.

Sursa citată precizează că în Noua Zeelandă sunt în prezent 23 de cazuri active de COVID-19. Toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare.

Vietnamul, după ce nu a înregistrat timp de trei luni niciun caz de transmitere locală a infecției cu SARS-CoV-2, depune acum eforturi pentru a ține sub control un nou focar izbucnit în Da Nang.

Între timp, Melbourne, Australia, se află în a șasea săptămână de carantină din cazua creșterii numărului de cazuri de infecție cu coronavirus. Al doilea val de infecții din Melbourne este rezultatul întreruperii măsurilor de carantină.

„În cazul unor țări precum Australia și Noua Zeelandă, sursa unor astfel de focare este, probabil, rezultatul gestionării amplasamentelor pentru izolare și carantină din cauza numărului mare de oameni plasați acolo și a persoanelor care îi îngrijesc”, a declarat Michael Baker, profesor de sănătate publică din cadrul Universității Otago.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe