Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studiu: Vaccinul rusesc anti-COVID produce anticorpi

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 8 septembrie 2020, ora 13:57

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat și testat în Rusia împotriva noului coronavirus, a declanşat o reacţie imunitară în rândul tuturor voluntarilor care au participat la studii clinice.

UPDATE 8 SEPTEMBRIE, 16:00

Ministerul Sănătății din Rusia a anunțat că vaccinului rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, a fost lansat pe piață, iar în următoarea perioadă acesta va fi livrat în toate regiunile Rusiei, informează Interfax.

Potrivit RIANovosti, vineri, 4 septembrie, revista medicală The Lancet a publicat rezultatele primelor două etape a studiilor clinice ale vaccinului rusesc împotriva COVID-19.

studiu vaccin covid
Sursă imagine: pixabay

 

Astfel, în studiile de fază 1 și 2 ale vaccinului, toți cei 76 de  participanți au dezvoltat anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit raportului publicat.

„Nivelul anticorpilor la voluntarii vaccinați a fost de 1,4 –1,5 ori mai mare decât nivelul anticorpilor la persoanele care au avut COVID-19. La voluntarii vaccinați de către compania farmaceutică britanică AstraZeneca, nivelul anticorpurilor era echivalent cu cel al persoanelor care au fost infectați cu noul coronavirus”, au precizat specialiștii ruși.

Potrivit rezultatelor studiilor de fază 1 și 2, specialiștii nu au observat efecte secundare grave, cauzate de vaccinul Sputnik-V, conform tuturor criteriilor de apreciere – unele dintre vaccinuri având un nivel al efectelor nedorite de 25%.

Citește și: Rusia se pregăteşte să înceapă, în octombrie, vaccinarea împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat, în august, primul vaccin pentru prevenirea COVID-19 – Sputnik V, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, împreună cu Fondul de investiții directe din Rusia, scrie RIANovosti.

Șeful Fondului, Kirill Dmitriev, a precizat că instituția pe care o conduce a primit cereri din peste 20 de țări pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin intern împotriva coronavirusului.

Etichete: vaccin covid-19 virusului SARS-CoV-2 anticorpi astrazeneca Sputnik V

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.