Newsflash
Internaționale

Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva COVID-19

de Dorina Novac - oct. 15 2020
Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva COVID-19

Vladimir Putin a anunțat miercuri, în cadrul unei şedinţe a guvernului, că Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva COVID-19. Acesta a mai spus că se lucrează și la al treilea.

Centrul de stat de cercetare pentru Virusologie şi Biotehnologie din Siberia, „Vector”, a înregistrat miercuri un al doilea vaccin împotriva noului coronavirus, numit EpiVacCorona, scrie kommersant.ru.

vaccin covid rusi
Sursă imagine: tvzvezda.ru

„Centrul din Novosibirsk (Siberia) «Vector» a înregistrat cel de-al doilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului – «EpiVacCorona». (...) Din câte știu, se lucrează la un alt vaccin la Institutul Chumakov din Sankt Petersburg”, a declarat Vladimir Putin.

Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a anunțat că primul lot din cel de-al doilea vaccin – 60.000 de doze – va fi produs în curând. Astfel, 40.000 de voluntari, inclusiv persoane cu vârsta de peste 65 de ani, vor participa la testele clinice ale vaccinului.

„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşe şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, a subliniat vicepremierul rus.

Vladimri Putin a mai spus că Tatiana Golikova și șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, au primit vaccinul anti-COVID-19, în cadrul studiilor clinice, potrivit agenției ruse de presă RiaNovosti.

Sursa citată subliniază că vaccinul EpiVacCorona trebuie administrat în două doze, la un interval de 21 de zile între ele.

Citește și: Elita rusească a primit un vaccin experimental anti-COVID-19

Conform unui sondaj efectuat în Rusia, 73% dintre ruși nu vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Amintim că primul vaccin rusesc a fost înregistrat la data de 11 august şi se află în prezent în a treia etapă de teste. Acesta a fost botezat Sputnik V, în semn de omagiu față de primul satelit din lume lansat de URSS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe