Newsflash
Internaționale

OMS și Bayer, acord în domeniul bolilor tropicale

de Florentina Ionescu - nov. 23 2021
OMS și Bayer, acord în domeniul bolilor tropicale

Organizația Mondială a Sănătății și compania Bayer și-au reînnoit colaborarea pentru a accelera controlul și eliminarea bolilor tropicale ignorate (neglijate).

Anunțul a fost făcut la jumătatea lunii noiembrie, pe site-ul www.who.int. Astfel, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și compania farmaceutică germană Bayer au decis să își reînnoiască colaborarea care va însemna extinderea tratamentului fără costuri către mii și mii de oameni împotriva anumitor boli tropicale ignorate (neglected tropical diseases, NTD). 

boli tropicale ignorate oms bayer
Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

 

Citiți și: OMS a publicat un manual despre bolile tropicale neglijate

Acordul pe cinci ani între cele două entități implică donarea unor medicamente de calitate pentru tratamentul bolii Chagas și pentru tratamentul tripanosomiazei africane la oameni (sau boala somnului), în valoare estimată de 8 milioane de dolari.

Totodată, compania Bayer va oferi 8,2 milioane de dolari pentru a sprijini activitățile referitoare la bolile tropicale ignorate în perioada 2021-2026, se arată în anunțul publicat pe site-ul OMS. Din 2002, de când compania farmaceutică colaborează cu OMS, valoarea sprijinului și asistenței oferite OMS este estimată la peste 40 de milioane de dolari americani.

„Această colaborare ce se întinde pe decenii este un exemplu vibrant al unui parteneriat public-privat de care beneficiază comunitățile marginalizate, adesea dincolo de ținta sistemelor eficiente de sănătate”, a declarat dr. Ren Minghui, director-general asistent al OMS, în cadrul Universal Health Coverage, pe zona bolilor transmisibile și netransmisibile.

În plus, Bayer donează medicamente și pentru a susține controlul cisticercozei / teniazei.

NTD reprezintă un grup divers de 20 de boli sau grupuri de boli care sunt răspândite în cele mai sărace regiuni ale lumii, acolo unde apa potabilă, rețeaua de canalizare și accesul la îngrijirile de sănătate sunt sub standarde. Acestea au costuri mari în comunitățile în curs de dezvoltare echivalente cu miliarde de dolari, în fiecare an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe