Newsflash
Internaționale

OMS emite primul raport global privind inteligența artificială în sănătate

de Florentina Ionescu - iun. 28 2021
OMS emite primul raport global privind inteligența artificială în sănătate

Organizația Mondială a Sănătății a emis primul său raport global pe tema inteligenței artificiale (AI) în sănătate, precum și șase principii pentru designul și folosirea AI.

Folosirea din ce în ce mai frecventă a tehnologiei pe bază de inteligență artificială în sănătate și medicină oferă guvernelor și comunităților atât oportunități, cât și provocări, se arată într-un comunicat de presă al OMS. 

inteligenta artificiala

Inteligența artificială reprezintă un domeniu extrem de promițător pentru îmbunătățirea oferirii de servicii medicale și de îngrijire în întreaga lume, dar doar dacă etica și drepturile omului sunt puse la baza designului și folosirii AI; potrivit unui nou ghid al OMS, publicat astăzi.

Raportul este intitulat „Ethics and governance of artificial intelligence for health” și este rezultatul a doi ani de consultări ținute de un panel de experți internaționali care au fost desemnați de Organizația Mondială a Sănătății. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus
dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS

 

„La fel ca toate tehnologiile noi, inteligența artificială reprezintă un potențial enorm pentru îmbunătățirea sănătății a milioane de oameni din întreaga lume, dar la fel ca toate tehnologiile, ea poate fi folosită greșit și poate face rău. Acest raport nou și important oferă un ghid valoros țărilor, în ceea ce privește modul în care pot fi maximizate beneficiile AI, iar în același timp să poată fi reduse la minimum riscurile sale și să poată fi evitate capcanele”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aici sunt detaliate cele șase principii care asigură guvernele că AI funcționează pentu interesul public în toate țările.

Citește și:

Inteligența artificială în medicină


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe