Newsflash
Internaționale

OMS, după investigația din Wuhan: „Originea coronavirusului este animală”

de Dorina Novac - feb. 9 2021
OMS, după investigația din Wuhan: „Originea coronavirusului este animală”

Echipa de experți a Organizației Mondiale a Sănătății, care a investigat apariția coronavirusului în Wuhan, a anunțat, marți, că nu există dovezi privind prezența virusului în acest oraș înainte de decembrie 2019.

Alături de experți chinezi, echipa OMS a ținut o conferință de presă pentru a anunța rezultatele investigației privind originile SARS-CoV-2 în China, unde focarul a fost descoperit la sfârșitul anului 2019.

experti oms
Sursă imagine: Pixabay

Peter Ben Embarek, şeful misiunii OMS din Wuhan, a precizat că teoria potrivit căreia virusul SARS-CoV-2 ar fi scăpat din laboratorul de virusologie din Wuhan este „extrem de puțin probabilă”, informează TASS.

Potrivit acestuia, datele pe care le-au colectat până acum duc la concluzia că originea coronavirusului este animală. De aceeași părere este și șeful grupului de experți din China, Liang Wannian.

El a subliniat că liliecii și papagalii sunt potențiali candidați pentru transmiterea virusului, însă probele de coronavirus găsite la acestea nu sunt identice cu SARS-CoV-2. Astfe, potrivit experților, animalul care a devenit sursa noului coronavirus nu a fost încă identificat. 

Prof.  Liang Wannian a mai precizat că nu există date suficiente pentru a stabili modul în care coronavirusul a ajuns în piațade fructe de mare Huanan din Wuhan, unde a fost identificat virusul pentru prima dată, scriie abc.net.

Acesta a mai menționat că cercetările trebuie să se concentreze asupra modului în care virusul a circulat la animale înainte de a infecta oamenii. Potrivit lui, un virus capabil să provoace o pandemie trebuie adaptat înainte de contactul uman.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe